elva frågor

Upptäckte precis att inspirerande Felicia har utmanat mig. Så här kommer elva svar!
1. din bästa hångellåt?
Har ingen sådan låt så vitt jag vet. Tänker mig att hånglandet nog kan bli lite väl iscensatt om det ska vara till en viss låt.
2. vad är det farligaste du gjort?
Jag är en riktig mes (fast det är klart. Jag har ju hållt på med gymnastik och cheerleading en hel del och det kanske är lite farligt?) men jag går alldeles för nära bilar som kör. Går ut i gatan precis efter att de har kört förbi. Är rädd att jag kommer göra ett misstag någon gång och gå ut precis innan de kört förbi istället. Skitdumt.
3. ditt bästa second hand-fynd någonsin?
Mina för stora doc martens med stålhätta som jag klampade runt i i nian och på gymnasiet. Och en fantastisk frottéklänning som jag har sålt nu.

4. vilken kändis har du oftast fått höra att du är lik?
Folk brukar inte säga att jag är lik någon. Men det här har jag fått höra:
När jag hade klippt kort hår sade min tränare att jag såg ut som en ung Natalie Portman i Leon. Min kemilärare och klassföreståndare på gymnasiet tyckte att jag såg ut som Björk och en kvinna i Paris som jobbade i kassan på Cos sade att jag såg ut som Kirsten Dunst (det här var under min superduperblonda period). Och en vän sade att jag var jättelik Dakota Fanning! Helt fantastiska komplimanger ju!



5. vilket jobb skulle du valt ifall pengar inte hade någon betydelse alls?
Modedesigner. Helt klart. Sedan modeskribent och creative director tror jag.
6. ett språk du önskar att du kunde tala flytande?
Franska och (bjussar på två) ryska.
7. bästa klubben du varit på?
Gymnasikklubben :P Andra klubbar är inte min grej. Har bara varit på klubb fyra gånger.
  • Björket (om det ens räknas) i Hässleholm när jag var typ 15. Måns Zelmerlöw uppträdde och jag hade ingen aning om vem han var men tog en autograf ändå. Det roligaste var att någon drog ut kontakten till mikrofonen.
  • BLVD (eller något i närheten) på studenten. Kände mig awkward.
  • Trädgårn i somars eftersom alla Lisebergare går dit. Kände mig awkward. Tyckte att det stängde tidigt.
  • Park Lane eftersom vi var några ifrån cheerleadingen som uppträdde där i samband med en Victoria's Secret Fashion Show. Sunkigt. Gjorde fel i dansen som vi övat in och "kvinnan" som arrangerade showen var hysterisk eftersom de "riktiga" vingarna som användes på den "riktiga" VS showen inte hann monteras på modellen i tid och därför uteblev. Intressant kväll i alla fall.
8. vad skulle du vilja ha för hår om du fick välja vilket som helst?
Naturligt orangerött eller superduperblont med ännu blekare ögonbryn. Eller kanske någon dip dye eller färgglad ombre-historia!

9. önskar du att du bodde någon annanstans?
Ja, inte hela tiden men ganska ofta i alla fall. I New York. Eller Californien. Eller Ollerup.
10. när fick du senast ett brev?
Idag. Det var ifrån Com Hem. Jag tänker inte svara.
11. vem var den första bloggaren du träffade på riktigt?
Julia. Hon är den enda jag har träffat via bloggen. Och hon är bäst. Via Bilddagboken som jag pysslade med innan bloggtiden träffade jag Feskarn (han tyckte om fiske) och himla goa och kreativ Katja.
Jag har fått 11 frågor av Silversagan också. De ska ni med få svar på. Och så ska jag ju komma på några egna frågor. Och omsorgsfullt välja ut
mina egna små offer. <3


Pepp!

Idag har jag fått veta att jag blev godkänd på min omtenta i mekanik. Är såååååååååååå överlycklig och känner mig lite så här (trots att det egentligen inte gick så bra. Och trots att jag faktiskt pluggade, någonstans mellan lite grann och en del).

Prints prints prints...

Här kommer ytterligare två prints som jag väldigt gärna hade haft på väggen här hemma.

Säg gärna till om ni hittar illustrationer ifrån Bring It On och The Virgin Suicides förresten.

Couch Pyramids

Haha OK det här är så himla roligt bara. Det värsta (eller bästa) är att det faktiskt ser bra ut!

Förspilld kvinnokraft

Nappade på ett erbjudande för ett tag sedan där man fick tre nummer av toppHälsa för 59kr. Himla bra tyckte jag - och tycker egentligen fortfarande. MEN jag måste bara visa er det här som stod i tidningen. En så himla onödig sida.




Sthlm <3 Platform

Stockholm har varit helt underbart verkligen! Det har varit så fint att ha en hel helg med mamma och pappa. Vi besökte Fotografiska som var
fantastiskt och gick en guidad tur på Hallwylska Museet vilket också var otroligt intressant. Det blev en del smoothiedrickande (bland annat
Bikini ifrån Blueberry. Alltså seriöst: Försök hitta en godare smoothie om ni kan! Omöjligt uppdrag). Mitt hotellrum var pyttelitet men det sötaste
och mysigaste någonsin (till och med Bea Szenfeld fanns på en vägg!). Och så blev det såklart en hel del shopping. Allt jag köpte var svart.
En kortärmad skjortklänning ifrån The Shirt Factory, finaste shortsen ifrån Acne och så världens snyggaste platåskor!!! De är så enorma och
galna och fula och skitsnygga på samma gång! Älskarom!


Moonrise Kingdom

Inte klokt vad jag längtar! Premiär i juni!







Mag

Efter att ha läst det här blev fanns det inget annat att göra än att beställa hem en årsprenumeration, jippi!


Sthlm ffs

Den här helgen alltså - så sjukt bra ska den bli! Mamma, pappa och jag ska nämligen till Stockholm! Ser verkligen fram emot det - ju större stad desto bättre! Och det ska bli så himla mysigt att tillbringa en hel helg tillsammans med mina världsbästa föräldrar.
Vi har inte direkt planerat något. Förutom två saker: Vi ska besöka Fotografiska som jag ännu inte har varit på. Och så ska vi leta efter platåskor.
Pepp!!!

Ja tack!

Finaste T-shirten. Snälla snälla snälla!


Whatev

Min smak består utav en sisådär 75% sofistikerad jet setter på stillsam semester i Monaco och 25% rebellisk tonåring på äventyr i USA.
Jag beställde just den här, som en påskpresent till de där 25...






1,2,3,4,5,6,7,8,9

My Little Pony

OK det blir väldigt mycket skor just nu men måste bara visa de här galningarna. En del trånande efter ett par platåskor ifrån Moonspoon Saloon x Buffalo (se ovan) har nämligen lett till följande upptäckter.
Allihop (förutom Moonspoon Saloon:arna då) ifrån Office UK.

Efterlysning: VITA PLATÅSANDALER!

Alltså jag kan inte få nog: Jag vill ha tusen par vita skor. Allra, allra helst skulle jag vilja ha ett par vita platåsandaler som jag såg på Din Sko när jag var typ sex år. Mamma, pappa och jag skulle köpa skor till mig och jag tror till och med att jag drömde om de där skorna innan det var dags. Men när det väl var dags visade sig att jag inte alls skulle få några platåsandaler. Platåsandaler var tydligen inte det minsta passande till en sexåring. Hmpf. (Och ja, det kan mycket väl vara det mest traumatiska i min uppväxt. Sådana upplevelser växer inte på träd i mitt liv så det gäller att ta vara på dem. Mina föräldrar är jävligt bra med andra ord).
Lite så här vill jag i alla fall minnas att de såg ut. Vita och sportiga med kardborreband och en sådan där knubbig platåkilklack som liksom såg
lite bubblig och välvd ut. Och i det här stora vita platåpartiet satt ett mörkblått, blankt plastparti. Finns det någon som har eller har haft ett
sådant par? Snälla visa mig eller berätta mer om dem!


De här är ju ganska bra alternativ men ja. Inte helt... Tipsa mig hemskt gärna!!!


Och så har jag ju de här fina! Och de här 90-talsgalningarna! Men ändå. Fler vita platåsandaler tack!

Why(red)?

Ett annat plagiat. Överst ser vi världens snyggaste original ifrån Surface To Air och nedanför ett plagiat ifrån Whyred. Att Topshop och H&M och Zara och Scorett osv vill göra kopior kan jag begripa. Men varför Whyred?
Surface To Air shoesWhyred shoes




Inspiration? Plagiat?

Såg just ett par sandaler på Topshops hemsida. Något inspirerade av Christopher Kanes sommarkollektion eller vad säger ni?
Platt sula? Ja.
Vit sula? Ja-a det också...
Mintfärgade? Det med ja.
Rem? mm.....
Något skimrande? ...
Fina. (Men jag gillar inte fake.)

Omöjliga plagg som väcker habegär ändå.

Längtar fortfarande efter och börjar bli mer och mer stressad över att kanske inte få tag på H&M:s sommarkollektion. Den lilla toppen och mormorstrosorna är liksom beroendeframkallande: Sportiga och nostalgiska på samma gång. Och helt garanterat ett set som skulle ligga i garderoben väldigt väldigt ofta och bara användas när det är som allra varmast och man antingen är på semester och bara ska lämna stranden för en liten stund. Eller om mamma och pappa lyckas skaffa en sommarstuga så att jag kan få gå klädd så här fint på tomten.
Såg imorse att ett plagg redan finns till försäljning i nätbutiken dessutom. Stressen!

Pale skin

Ni har säkert redan sett det: Lite varstans står det om att visa magen i vår. Känner mig ganska stolt över att ha förutspått detta (liksom några färgtrender) ett år för tidigt och kan nu njuta av allt fint mode som dyker upp. Länge leve den oskyldiga huden!

Ryan vs. Fashion 1-0





Julia skickade det här till mig. Love it! <3

Mål i livet: Äga plagg från Ulyana Sergeenko

Intressant läsning här!

Creddigt värre.

Ni kanske minns att jag har fått ett nytt sommarjobb på Liseberg! Igår fick jag och de andra på Gästservice hämta ut uniformen. Och vet ni? Det är något så stiligt som kostym! Kommer säkert att förbanna den till sommaren men just nu känns det bara kul (trots att kavajen såg för stor ut på mig)!
Sedan samlades vi alla för fika, information om Liseberg och kontraktsignering. Ser så fram emot den här säsongen! Det kommer bli sjukt mycket att ta in men de andra personerna verkar kanonbra allihop och cheferna är så sprudlande, fnissiga och söta. De verkar älska sitt jobb.


silver och guld

Fina metallkragar ifrån Topshop bara.

RSS 2.0