Topshop

Iiiiih! Beställde just hem den dära jättefina kappan och Marias klänning! Helt sjukt hur mycket billigare det blir att beställa ifrån Topshops hemsida än att handla i någon butik. Marias klänning blev 270 kr billigare och min kappa blev omkring 450 kr billigare. Insane. Det får bli dagens tips gott folk: Prova kläder i butiken, köp dem billigt på nätet.

Och en till grej. Mitt mecenatkort gav ingen studentrabatt på Topshops hemsida men däremot "Studentkortet". Trevligt, har aldrig fattat vad det kortet skulle vara bra för tidigare...

Personal shopper

Idag har varit en himla rolig dag. Jag har nämligen fått agera personal shopper åt min vän Maria! Det här fick vi ihop. Eller ja, nästan.
Hon har inte köpt klänningen än eftersom den var billigare på nätet än i butiken. Men jag ska tvinga henne att köpa den för klänningen
satt grymt bra på tösen!Det är så roligt att komma underfund med vad som klär en viss person. Att bestämma kroppstyp och sedan hitta plagg som blir så
himla fina på personen. Maria visade sig till exempel ha värsta smala midjan!
Här har vi lite grejer som jag själv är sugen på.

Imorgon ska mamma och jag gå på stan för att hitta fina plagg att ha på hennes femtioårskalas. Ser såååå fram emot det!

Let's be friends


(Mina vänner-uppslaget har jag snott härifrån)

nödvändigheter.

Jaa.... Det finns ju roligare saker att lägga pengarna på. Fast, det luktar rätt gott med nya böcker.
(Ironiskt att vi rekommenderades att köpa superavancerade räknare i gymnasiet för att kunna använda dem på högskolan och att de sedan visar sig vara för avancerade för att tillåtas på tentorna. Då får man köpa en ny, med färre funktioner...)
Ibland får vi köpa kursmaterial i konstnärsbutiker istället: Pennor, och bock och färger och grejer. Det är lite roligare.

Dagens kragePiké - Gant, Tröja - United Colors of Benetton
Det blev lite Lula-inspirerat idag. Vilket passar väldigt bra eftersom dagen har handlat mycket om att leta efter Lula. Fast jag hittade den rätt fort. Bläddrade lite i den. Men den hade ju fel omslag. Så jag gick runt ännu mer för att hitta ett exemplar med rätt omslag också (och med rätt menar jag det finaste). Och så gjorde jag det till slut. Men tyckte inte att det var så jättefint ändå. Så det blev inget köp trots allt. Och nu vet jag inte ens vilket omslag jag tycker bäst om.
Det är så märkligt att jag aldrig någonsin köper Lula. För jag bestämmer mig ju alltid för att köpa den. Men när jag väl står där och snabbt bläddrar igenom innehållet tycker jag aldrig att det är värt 170 kr. Det kanske är meningen att jag ska hålla mig till min älskade Jalouse.
Hur som helst: Här har ni i alla fall dagens krage.

Pepp!

Dagens träning var himla kul. Det allra bästa var att jag insåg att all träning med min PT har lönat sig. För min gymnastik idag var så himla mycket bättre än den har varit tidigare! Flickisarna var bättre än på flera år liksom! Stillastående flickis utan att böja på armarna mitt i. Och rondat med fyra flickisar efter! Så himla nöjd!

Cheer för alltid nu. Faktiskt.

Ska snart iväg på cheerleadingträning.
Här är min veliga cheerleadinghistoria: Jag har varit med i och tävlat med två lag, slutat, tränat i och tävlat med ett lag i Frankrike, slutat, bestämt mig för att börja igen men skjutit upp det ett halvår i taget, fått hoppa in i ett lag, lärt mig rutinen på fem träningar och sedan tävlat, förberett mig inför en tryout men ångrat mig och sedan inte deltagit på tryouten, fått tryouta lite smått ändå och blivit erbjuden en reservplats, tagit reservplatsen men sedan tackat nej till reservplatsen, tackat nej till en förfrågan om att tryouta för ett annat lag, och nu senast har jag bett om att få komma tillbaka och ska få bli reserv i alla fall. Inte i det bästa seniorlaget som jag först fick en reservplats i, men i det näst bästa.
Varje gång jag börjar träna cheerleading igen inser jag hur beroendeframkallande det är. Så nu ger jag nog upp: Nu ska jag fan inte lämna den här sporten något mer. Nu stannar jag.

Pepp pepp!

PrydligtEn sneak peek på en utav de tre klänningarna som jag beställde förra veckan! Den här är ungefär det snyggaste jag sett. Älskar den!!!

Rookie

OK ni känner säkert redan till det här men här kommer det ändå, för säkerhets skull...
Rookiemag.com
Rookie är ett ställe som ni verkligen borde - nej måste -  besöka! En nättidning med ett specifikt tema för varje nummer. Uppdateras tre gånger om dagen med sådant här fint.
DIY: Gör din egen löskrage!
Kläder och ting ifrån olika filmer att dö för.
En hel sida om hur man snor stilen från ett antal olika 50-talsprincessor.

Bilder med The Virgin Suicides-feeling.

Ett fint tjejgäng

Lite skolflicksmode.
Ja, ni fattar alltså. Så himla bra sida! Rookiemag.com. Tatuera det över handleden.

Några saker jag gillar

pennor med svart bläck, cheerleading, plagg med hög midja, Carven, jordnötsglass, Sandro, färgen på Lejonet & Björnens ekologiska jordgubbssorbet, Maje, Juicy Couture, engelska internat eller i alla fall min förhärligande bild av dem, koncept, projekt, presenter som ligger i silkespapper och har en tygrosett runt kartongen, hotell, Deauville, sammet, kragar, plagg med utskurna ryggpartier, finurliga detaljer på träningsplagg, att få SMS, Mad Men, parfymer, storstäder, klumpiga klackar, tenniströjor som är knäppta med varenda knapp, långa ben, rufsigt hår, den där frisyren som påminner om 50-talet och som många unga män har just nu, nybäddat, kappor, värme, koreografi, att se på balett, doften av utomlands, satchels, nystart, listor, Jalouse, lagkänsla, Rookie mag, kaos

Två ting jag vill ha någon gång.

Finaste tröjan ifrån absolut finaste märket Carven.
En magisk (och tyvärr alldeles galet dyr) pappersblogg ifrån Smythson.

Dear Kirsten.

Jag är lite jättebesatt utav Kirsten Dunst.

(När jag var i Paris och passade barn lite grann i somras, sade en kvinna som jobbade på COS att jag var lik Kirsten Dunst.
Hur snällt var inte det!? Blev så otroligt glad. Den kommentaren fick mig att aldrig vilja låta håret bli mörkt igen.)

Pepp pepp!

Idag har det hänt en himla rolig sak. Jag har nämligen fått ett stipendium!
Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska spendera mina nya slantar. Det vettiga hade ju varit att köpa nya glasögon. Eller nudlar som mor min föreslog. Eller att faktiskt spara dem. Eller så kanske jag skulle gå lös inne hos If och Trygg-Hansa och skaffa någon rolig försäkring. Eller sätta in dem på något etiskt pensionssparkonto.
Antingen något sådant.
Eller så köper jag en Tillie från Mulberry.
Vi får se.

En lista


ASOS

Tre klänningar som borde komma hem till mig om några dagar...
En svart med gosskrage. Och ficklock som jag ska försöka sprätta bort. Kommer att bli himla fin tillsammans med min ljusblå Benettonjumper.
En vinröd historia med vit krage. Så prydlig och väldigt fin tycker jag.
Och så äntligen en klänning med hög halsringning så att jag kan bära den med en löskrage. Det kan tänkas att känningen behöver kortas lite. Och så ska jag testa med ett brunt skärp i midjan (Mulberry's Push Lock Belt är drömmen förresten).

Bambie Lux?

Bambi för att det till stor del sammanfattar min stil och estetik: Så mycket ben som möjligt, stora huvuden, stora ögon, oskyldigt.
Bambie för att inte få några farliga Disney-copyrightvakter efter mig. Och för att mitt eget namn börjar på E.

Lux för att inte allting ska vara övergulligt och naivt. Det måste finnas någonting lite mer dystert och mystiskt bakom allt det prydliga och söta också. Och vem symboliserar detta bättre än Lux Lisbon i filmen The Virgin Suicides!?

Inspirationsimperium

Då börjar jag om igen. Det händer lite då och då. Och varje gång är jag övertygad om att jag ska stanna. Den här gången med.
Jag skulle vilja att det här blev lite av en tillflyktsort eller kreativt rum på Internet. Jag ska bygga ett inspirationsimperium. Och då är det ju bra att börja med en blogg.
Innan bloggade jag här och dessförinnan här förresten.

RSS 2.0