repetto

Min mamma var i Frankrike förra veckan. Jag bad henne köpa med två saker ifrån Repetto i fall hon skulle få någon tid över. Och vet ni? Hon hann.

En utav sakerna var den där helt otroliga nyckelringen. Den är så fin och mamma berättade att hon hade fått med sig butikens absolut sista
exemplar!

Det andra var ett par skor att ha på baletträningarna. Älskar dem älskar dem älskar dem!

BB

Den är beställd!!!
Nu måste jag bara försöka avsluta mitt abonnemang och skaffa ett nytt (gav upp idag efter att en inspelad röst meddelade att mitt samtal beräknades komma fram inom 30 till 40 minuter.). Sedan ska vi hänga varje dag, BB och jag.

Lördag? Nej, Cheerdag

Idag har jag tränat cheerleading precis hela dagen! Har varit i hallen från 11 till 18. Och det har varit så himla roligt! Kroppen är mörbultad och imorgon har vi träning som vanligt igen. Jag har blivit ordinarie i laget vilket innebär att jag nu har en plats i rutinen. Så himla roligt för då får jag tävla och det är ju det bästa som finns! Det blir första gången som jag fyller år på tävlingsdagen och även första gången som jag tävlar med som rödhårig. Dessutom växer laget i mina ögon: Har riktigt roligt med dem!
Jag har börjat lära mig att basa idag också, vilket är väldigt nytt för mig som tidigare bara har agerat topp och framperson (den som står framför bygget och bara hjälper till lite grann). Men det kändes riktigt bra faktiskt! Och det var kul. Skitjobbigt. Men kul!En lista

Nu har jag snott en lista igen. Ifrån Nio Till Fem.

1. Hur gammal är du om fem år? Då ska jag fylla 27 om lite mindre än två månader. (Det är alldeles för mycket).
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Zak.
3. Hur lång är du? 160,5 centimeter. Den där halvcentimetern fick jag när min gymnasieklass mättes till Sveriges nya längd- och viktkurvor.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Gran Torino. I lördags. Några timmar efter J.Edgar. De är Clintanfilmer båda två och jättebra!
5. Vem ringde du senast? Min vän Amanda. Hon svarade inte. Men ringde upp några minuter senare.
6. Vem ringde dig senast? Mamma.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Ett bedrövligt massutskicks-SMS ifrån Trädgårn: "Säsongspremiär 2012 & Superlördag 28/1 På Trädgårn! En galen kväll med 2 DJs på 2 Dansgolv! Detta VIPsms ger Dig +2 fri entre före 00.00! www.tclub.se Nr.273574". Suck.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS! Finns inget mer glädjande än att höra pling ifrån mobilen.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.
10. När såg du senast din mamma? I söndags. Vi var på Rörö, mina föräldrar, Zak och jag. Tittade på ett hus.
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna. Alltså jag är väldigt stolt över min ögonfärg. För de är liksom inte på gränsen till gröna utan de är verkligen gröna. Och det känns lite speciellt! Så har jag en gul ring i varje öga också.
12. När vaknade du i dag? 07.15. Det var tidigt.
13. Vilken är din favoritjulsång? Fan, jag har ju faktiskt en favoritjullåt! Och så kommer jag inte på vilken det är. Jag ber att få återkomma i december.
14. Vilken är din favoritplats? Lyxhotell. Och Deauville.15. Vilken plats föredrar du minst? Utomhus när det är kallt, blåsigt och allmänt rått.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Sverige eller USA. Antagligen i Sverige. Fast kanske med små korta utlandsbesök i tjänsten ibland?
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Quasimodo. Disney's Ringaren I Notre Dame gav mig mardrömmar i två veckor har jag för mig.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ett SMS ifrån Julia. Hon berättade om en dröm.
19. Hur stor är din säng? 1,40.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar. En vit och fin och liten MacBook.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Totalt två stycken: Zak har en och min är bara där för syns skull. När jag sover brukar den ligga ovanför mitt huvud, lutad mot väggen. Jag får ont i nacken av kuddar, sover alltid utan.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett.
24. Vilka städer har du bott i? Göteborg och Paris.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota. Älskar att gå barfota. Fast det blir ju rätt kallt tyvärr. Tror i alla fall att barfotatrivseln har att göra med att jag hållt på så mycket med truppgymnastik. Där är man alltid barfota.
26. Är du social? Nja. Jag är lite av och på.
27. Vilken är din favoritglass? Man får inte ställa sådana svåra frågor! Rikigt bra jordnötsglass kanske.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Alltså. Det är inte OK: jag kan inte välja! Något fett och sött och kolaaktigt med choklad och nötter typ. På Le Cidrerie du Marais i Paris finns en crêpe som heter La caramel. Den alltså. Den kan mycket väl vara världens godaste efterrätt.


29. Tycker du om kinamat? Lite tråkigt kanske (fast har ju aldrig ätit Kina mat i Kina) men gott!
30. Tycker du om kaffe? Inte som man ska dricka kaffe men i choklad eller glass så smakar det ljuvligt!
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller juice.
32. Sover du på någon särskild sida? På rygg eller på mage. Får ont i axeln om jag sover på sidan vilket är lite jobbigt för mage och rygg är inte så värst kul. Det hade varit skönt att få variera sig lite mer. Mage, rygg, höger sida, vänster sida: Det hade varit grejer det.
33. Kan du spela poker? Med flygande tvåor och tre byten? Jajjemän! (Med andra ord: Egentligen inte.)
34. Tycker du om att mysa/kela? Jaaaa. Fjompigt men sant.
35. Är du en beroendemänniska? Vad betyder det? Om det betyder att jag känner mig beroende av en massa människor så är svaret nej. Fast jag vill gärna bli bekräftad. Om det handlar om att jag lätt blir besatt och beroende av saker och ting så HELL YEAH!!!!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Just nu kommer jag bara på en. Men tydligen delar jag även födelsedag med SJP och Elton John.
37. Vill du ha barn? Ja, det vill jag. Men inte än. Sedan får jag väl avla fram barn tills jag får en dotter. För en dotter hade ju varit kul.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Och en del franska (men inte flytande).
39. Har du någonsin åkt ambulans? Aldrig någonsin. Hoppas att det förblir så.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Jag föredrar det som är varmast! Och kanske bassänger i allmänhet. Jag gillar havet men är rädd för vågor och då är ju bassänger helt klart lugnare. Och bassänger har alltid en så fin turkos färg.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, skor och väskor. Och sedan mer kläder.
42. Äger du dyrbara smycken? Jag har två dyrbara smycken: En helt fantastisk klocka från Longines som jag fick utav mamma och pappa när jag tog studenten. Den har elva små diamanter och jag bara älskar den något enormt! Och så halsbandet ifrån Tiffany's som Zak gav mig. För fint. Annars är mina smycken så där normaldyrbara skulle jag tro. De är i guld och silver och så men kommer inte ifrån några superduperfina märken. Och så har jag lite oäkta smycken med och de är ju ännu mindre dyrbara. Men himla fina såklart!

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Jag har kass TV-smak. Älskar gör om mig-program och allra bäst är MTV's I Used To Be Fat. På min topplista hamnar även Project Runway och Top Model. Det är riktigt så man känner hur hjärnan släcker ned. Annars kan jag tipsa om Den övervakade skolan. Riktigt bra. Och så The Mentalist och Pan Am (och The Event som till min förtvivlan har lagts ned! Man borde inte få lägga ned serier hur som helst tycker jag).
44. Kan du rulla med tungan? Jaa det kan jag!
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min pappa.
46. Sover du med gosedjur? Nej. Om man inte räknar den där kudden ovanför huvudet då. Eller Zak.
47. Vad har du för ringsignal? En tråkig men neutral historia som låter ring ring. Däremot har jag dödspinsamma melodier på mina alarm. Jag vaknar till världens smörmelodi. Det gick på under en föreläsning en gång och jag tänkta att "nu tror alla att detta är min ringsignal och att jag har världens sämsta musiksmak". Och så finns det ett annat alarm som låter som karibisk kryssningsmusik. Den melodin gick på under lektionstid idag. Lika pinsamt det.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, de plaggen som betyder mest.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Fodret i mina Paul Frank-tofflor.
50. Flirtar du mycket? Nej.
51. Kan du byta olja på bilen? Jag borde kunna det. Tror jag skulle fixa't. Med lite assistans i alla fall.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej. Har ju knappt kört någonting sedan jag tog körkort!
53. Vilken var den senaste boken du läste? Vickis vintagebutik. Den var gullig.
54. Läser du någon dagstidning? Nej. Men jag älskar GP's Två dagar. Det är min absoluta favoritdel.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ingen veckotidning men Elle och Jalouse.
56. Dansar du i bilen? Väldigt, väldigt sällan men det har hänt.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol. Det var i söndags och mamma, Zak och jag bönade och bad far om att få lyssna på något annat än musiken i hans iPod. Då blev det Mix Megapol. Mest av en slump dock. Det är en tråkig kanal tycker jag.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En adress på ett postpaket.
59. När var du i kyrkan senast? Julottan 2010. Men vi var i en tempelbyggnad när vi var i Vietnam så den kanske kan räknas? I sådana fall var det faktiskt i början av januari!
60. Är du lycklig? Ja jag är ju det!

Swedish Hasbeens SS12

Ville bara visa det finaste ur Swedish Hasbeens senaste kollektion och framför allt de fantastiska bilderna! Helt perfekta verkligen! Älskar ljuset, kläderna, allt allt allt! De sysslar till och med med gymnastik på dem ju (har ägnat elva år åt truppgymnastik för er som inte redan kände till det)!Lite tips bara

Karl Lagerfelds märke KARL. Inte för att plaggen är så mycket min stil men mannen är ju en legend (fast egentligen vet jag inte så mycket om honom. Bara att han är chefsdesigner på Chanel och dricker, eller kanske bara drack, Cola Light i mängder för att hålla vikten) och hans profil är kanske världens starkaste symbol. Och lite fina grejer finns det ju faktiskt. Som paljettkragarna och den där tröjan.


Smoky Eyes på ett lätt sätt. Jag sminkar mig aldrig, bara på tävling. Men jag blir bara mer och mer sugen på det här med smoky eyes. Och den
här videon får det ju dessutom att se lätt ut!


ghost

Jag har en ny klänning. Spökklänningen.

Klänning - Sister Jane, skor - Jeffrey Campbell

Varsity

När vi var i Vietnam passade vi på att sy upp lite kläder. Jag sydde upp en enkel klänning (bilder kommer) och en riktigt kort baseballjacka. Min egen design såklart! Låt oss titta lite närmare på jackan. Den är marinblå med vita ärmar. Och fodret är ljusrosa!


Rosett - GCO (min cheerleadingförening), vinröd cheerleadingkjol - Beyond Retro, Röd cheerleadingdräkt - Cheer Excess (min franska cheerleadingförening), skor - Ash

Lite uppmärksamhet? Ja, tack!

Den här veckan är Bambie Lux veckans blogg på blogg.se:s modesida! Så glad!
Och den här lilla notisen har legat uppe på förstasidan ett tag nu.

Pepp, pepp!

Ballet

Jag har ju börjat dansa balett igen (fast tro nu inte att jag kan det här. Jag har bara två ynka - och dessutom utspridda - nybörjarterminer i bagaget) och är därför extra besatt utav allt som har med balett att göra! Från YouTube-videos med tips på hur man vrider ut höfterna och mjukar upp sina tåskor till ballerinabloggar och bilder på tyllkjolar ifrån we heart it. Och så alla träningskläder förstås! Det senare vill jag dessutom dela med mig utav (tillsammans med lite tankar kring hur en ballerina bör lukta). Så här kommer en massa tips på plagg som får dig att se ut som en prima ballerina! I alla fall på håll...

 

Topshop, Topshop, Paul Smith (The Rose), Topshop, Lipsy (ASOS), Topshop, Topshop, Cheap Monday,

Topshop, Repetto (fraktar inte till Sverige. Attans!), Filippa K, Repetto, River Island (ASOS), Filippa K,

Topshop, Chloé (Chloé Eau de Toilette), Filippa K, adidas by Stella McCartney (Nelly), Filippa K,

Cheap Monday, Topshop, Prada (L'eau Ambrées Jewelry Box, har ingen aning om doften men titta bara

smyckesskrinet!), Repetto.


Hair

Jag har gått från brunett till älvlikt blond till rödhårig på mindre än ett år. En Tove hade några frågor om just det älvblonda så jag tänkte berätta lite om alltihop.
Som en del av er redan vet, är jag alltså egentligen brunett och har hyfsat mörkt hår med varma toner.
Just när håret är sådär varmt i färgen har det tydligen en viss benägenhet att gå åt det gula hållet när det bleks. Men detta hindrade inte frisörerna på annat sätt än att det tog dem väldigt lång tid att få mig sådär superduperblond. Ett ögonblick på salongen var jag alldeles gulhårig. Inte jättesnyggt eller vad säger ni?

Men sedan blev det fint. Jättefint. De hade i en massa olika blonda pastelltoningar.

Och senare, när det mesta av pastellerna var borta, såg det ut så här.


Ögonbrynen blekte jag själv. Jag blekte dem ungefär var tredje vecka men borde nog ha färgat dem varannan för att det skulle se riktigt fint ut.
Det är inget svårt att bleka, men jag kan visa er någon dag. När man bleker ser man ut lite så här.


Här kan ni förresten se en minst sagt tydlig utväxt! Jag blev blond i maj och sedan snålade jag hela sommaren med att gå till frisören och gick
inte dit förrän i september. BIG MISTAKE! Min frisör förklarade för mig och jag tror att det var såhär: Eftersom huvudet avger värme, bleks
håret fortare nära hårbottnen. Då utväxten var ett antal centimeter, låg den emot huvudet och särskilt det hår som angränsade till utväxten
(alltså där håret redan var blekt men blektes igen) blev superskört! Så väldigt mycket hår har gått av och jag har nu en decimeterlång
"babyhårskrans" runt mitt huvud. Det ser inte så farligt ut men jag känner verkligen att håret har blivit tunt och att allt förutom de där tio
centimeterna närmast hårbotten lätt faller av när jag borstar. Om jag bara hade gått till frisören när utväxten var kortare, hade håret inte slitits
i samma utsträckning. MEN det ska ändå sägas: Håret mår inte bra av att blekas så mycket! Jag tycker att det var värt det men se till att gå
till frisören omkring var sjunde vecka i alla fall (vilket jag vanligtvis brukar göra). Och använd supernäringsrika shampon och balsam. Sedan
kan jag även påminna om att även en liten utväxt blir ganska tydlig när man har mörkt hår som jag. Fast trots det, trodde många att jag var
naturligt blond. Galet men kul! Och då kunde jag ändå ha en utväxt som den här!
Jag ville inte tappa ännu mer hår så till slut gav jag upp - till min frisörs enorma lättnad - och bestämde mig för att go red istället. Och jag
älskar't! Utväxten smälter in så mycket bättre så det ser (mer eller mindre) naturligt ut hela tiden.

Ögonbrynen bleker jag fortfarande. För att det ska se mer naturligt ut (senaste gången gick det lite överstyr... Men det funkar). Men som sagt:
Mer om det senare.
Och till Tove och alla andra: Om ni har några (fler) frågor är det bara att ställa dem!

J.Edgar

Se den. Alltså bara gå och se den. J.Edgar är en så himla bra film.


nattsvart

I förrgår kom äntligen det här paketet hem till mig.
Och inuti fanns en stor kasse...
...som innehöll en stickerskarta med sommarvibbar...
...och min Baby!

Den är magisk den här väskan alltså. Storleken är helt perfekt verkligen. Det enda dumma är att nu vill jag ha en i varje färg!

Och säg hej till min nya Gant-kappa också! Det syns inget vidare men den är dubbelknäppt och har ficklock i sammet.

Och sammetskrage!

(Inte klokt vad bra det kan vara med julrea alltså.)

I ♥ Fashion

OK här kommer en lista på alla bra märken som jag tycker man borde spana in lite då och då. Tipsa mig hemskt gärna om fler! Jag har delat upp dem i kategorier efter hur man känner sig i plaggen.
Amerikansk high school-film

Runwaydreamz - Färggranna, trashade jeansshorts som nog gör en surfkunnig bara man får dem på sig.
Juicy Couture - Detta märke finns i varje cheerleaders kapitalistiska hjärta skulle jag tro. Jag vet att det är det mest osofistikerade man kan
tänka sig (OK då. Ed Hardy tar hem förstapriset) men någonstans är Juicy Couture ändå helt beroendeframkallande!

Wildfox Couture - Som juicy couture men värre. Och jag älskar't! Dessutom gör Wildfox alltid de snyggaste lookbooksen.
One Teaspoon - Trashigaste shortsen. Avklätt men väldigt snyggt. Skulle beskriva märket som hög rebelltjej i dåligt sällskap.
Stolen Girlfirends Club - Fint ibland. Lite mycket cowboyinfluenser kanske. Men jag älskar namnet.
PINK (Victoria's Secret) - Cheerleadern inom mig talar igen. Färgglatt.

Jävligt snygg med lite franska vibbar

Sandro - Franskt och lagom välklätt, lagom sött. Att dö lite för. Har en kjol därifrån som jag älskar.
Maje - Samma sak här: Franskt och lagom välklätt, lagom sött. Och att dö för. Min kappa med blanka spännen kommer härifrån.

Bel Air - När jag bodde i Paris fanns det inte något fint alls ifrån Bel Air. Men nu däremot. Nu finns det massor!
Paul & Joe (Sisters) - Har söta smycken med katter på och världens mest retroglamorösa sminkförpackningar.


Carven - Det allra, allra finaste. Det är sött men ändå vuxet på något sätt. Franskt.


Acne - Sådär "fashionistasnyggt". Ni vet. Acne har alltid någonting fint.
Filippa K - Stilrent och sofistikerat. Filippa K är som puder och svart i kombination. Har ni sett Filippa K's Soft Sport Collection? Så skulle jag
vilja gå runt hemma (med en amerikansk velourdräkt att byta om till någon gång ibland)... Tröjan som jag hade på julafton kommer härifrån
förresten.


Patouf - En blandning av det vackra franska och det internatskolsflickiga.
The Kooples - Himla smart koncept med både kill- och tjejkläder som på sätt och vis matchar. Rockigt men stiligt. Har ett par byxor
härifrån som är helt underbara.
Carin Wester - Vet inte riktigt hur jag ska beskriva stilen. Men fint är det.
Céline - Är så kär i modehusets classic box bag. Och så gjordes det en alldeles fantastisk känning för ett tag sedan. Med korta ärmar i svart
skinn.

♥ (Sonia by) Sonia Rykiel - Franskt.
Skolflicka på internat. På 50-talet.

Fred Perry - Preppy och klassiskt. Och senaste Laurel Wreath-kolektionen ifrån Richard Nicoll snuddade vid perfektion (och finns på REA nu!).
Orla Kiely - Fina kläder i fula färger (oftast en alldeles för dyster färgskala för min smak).


Gant - Ett utav mina absoluta favoritmärken! Preppy och bara så fint! + att Gant-butikerna i sig ger en känslan av att stiga in i en exklusiv
alpstuga (sök upp herravdelningen inför julen så förstår ni. Magisk känsla).


Mulberry - För jag är besatt utav Mulberrys spännen och kampanjbilder och väskorna såklart!
Jumperfabriken - Söta och välgjorda jumprar. Älskar det ordet förresten: Jumper.

Lite blandat och svårdefinierat men en del sagoinfluerat
Ida Sjöstedt - Blir i för sig bara mer och mer besviken på kollektionerna. Men är ändå alltid väldigt nyfiken på vad som komma skall.


Vivetta - Fantastiska fantasiplagg! Älskar min I love you-tröja därifrån.
TBA (To Be Adored) - Första gången jag såg lookbooken ifrån A/W 2010 var som en uppenbarelse: Det var ju jag skulle klä mig. Senare har
jag blivit lite besviken på kollektionerna men i grund och botten är det fortfarande jättefint!
Miu Miu - För fint bara! Butikerna är som ett museum för mig. (Men jag törs knappt gå in.)
Manoush - Rysk enhörning! Egentligen är inte plaggen så fina i sig men butikerna är som en sagovärld. Med ljusrosa sammetsgalgar!
Ulyana Sergeenko - Vi älskar henne allihop!

När hjärtat vill helt andra saker än hjärnan.

OK jag har ett problem. Det är ett rätt roligt problem egentligen - inte sorgligt någonstans. Men likväl ett problem: Jag vill ha en ny mobil. Och mitt hjärta bultar något alldeles extra för den som egentligen är helt fel.
Då jag vill ha ett ordentligt tangenbord och touchscreen, har jag gallrat undan rätt många mobiler. Kvar står två modeller. Den riktiga snyggingen som egentligen inte är bra nog för mig och den som på pappret är alldeles perfekt men som ändå inte får mig på fall.

En skinande vit BlackBerry, dyr i inköp och med lite för liten skärm, ett ganska snålt App-utbud och en kamera som inte direkt är något att skriva hem om.

Eller en mer prisvänlig SonyEricsson med enorm skärm, bra kamera och fler appar. Men kan jag någonsin lära mig att älska den?
Vad hade ni gjort?

sundaes and cheerleaders

Titta så fint det blir på H&M till sommaren! De här plaggen får mig att tänka på glassbarer och cheerleaders på femtiotalet. Och det är bra. Måste förresten vara smått omöjligt att känna sig olycklig i de där kläderna, tror ni inte?
Kom igen sommaren, dyk upp nu!

Ulyana Sergeenko ss12

OK. Ulyana Sergeenkos vår-/sommarkollektion 2012 är rätt så fin. Inte lika fin som den tidigare kollektionen som ju är plågsamt fin men ändå. Några guldkorn hittade jag här med. Jag älskar de två korta klänningarna och så gillar jag att de svarta långkjolarna är lite genomskinliga så att man kan ana en massa ben där bakom tyglagren. Den här kollektionen för mina tankar till Deauville. Och det är bra, för Deauville är mitt paradis på jorden.


Och se så bedårande Ulyana själv är!

Men förra kollektionen alltså. Det här kan vara den absolut vackraste bilden jag sett i hela mitt liv.

Oklanderlig sömnad - har aldrig tidigare sett något som ser så fantastiskt välsytt och skräddat ut, "hovskor" och femtiotalsaktig rödluveestetik
med pin-up-vibbar. För bra!


3 saker jag ser fram emot

Den här filmen som jag upptäckte på Julias blogg och som verkar alldeles, alldeles fenomenal! Och underbar.
Philips Airfryer. Fritösen som friterar med luft istället för olja kommer till Sverige i mars. Kanske bästa uppfinningen sedan hjulet... Eller inte.
Men ändå! Kan vara så att den störtroliga serien Dag (titta på den här!) har fått upp mina ögon för friterad mat. Å andra sidan var det väl just
friterat som fick mig att spy sex gånger på raken i Vietnam: Vi beställde in "crispy noodles" som visade sig vara friterade nudlar. Fast kanske
fanns det inga nudlar alls under frityrsmeten...

Och så det jag ser fram emot mest just nu: Min signaturdoft kommer ut i en handväskvänlig storlek om två veckor!

Något ni ser fram emot?

Prima Ballerina...

Nu har jag varit på säsongens första balettlektion. Och till min förvåning var det bara så himla kul! Tränaren var den bästa någonsin typ, jag är helt lyrisk! Owe hette han och var dansare. Och jätterolig. Och han hade självdistans! Alla mina fördomar om balettlärare bara krossades och tur var väl det! Sedan är väl inte benfepplet så roligt i sig men ja: Han sade att efter omkring två år brukar man kunna börja dansa balett och då är det roligt.
Åh, jag vill bli prima ballerina nu nu nu!

Signature


Chanel Chance Eau Tendre ♥

Fint den 14 januari

Vad som inspirerar mig just nu.
Den här bilden ifrån mitt älskade favoritmärke Carven. I min drömframtid består minst halva min garderob walk-in-closet utav Carven-plagg. Och just den här bilden alltså: Ren perfektion! Silhuetten, plaggens längder, skjortans resårlinning. ♥ Tycker förresten att Carvens resort collection blev finare än sommarkollektionen. Fast egentligen är ju alltihop jättejättefint!Vill ha ungefär allt ifrån Acnes senaste kollektion: Skira, halvtransparenta blusar och ett par helt perfekta shorts! Och ser ni: Nätt vit skjorta och
kort midjehög svart kjol här med! Sedan tycker jag att det är väldigt kul att Acne har så mycket färg i sin vår-/sommarkollektion. Riktigt
sprudlande vårfärger som får mig att tänka på sorbet. Mmmm.

Och så en fin bild ifrån Celine. Inte riktigt så att jag inspireras av den egentligen men jag tycker att den är fin så den får vara med här ändå!

Blekklänning. Som väl skulle vara väldigt fin till mitt hår, tror ni inte? Jag faller för det något mer sofistikerade just nu.

Snyggkostymen ifrån TBA. Som inte finns i min storlek längre och som jag antagligen skulle se absolut störtlöjlig ut i. Men ändå. Gillar det här
med nude-toner. (Lite Chloé ni vet.). Har börjat älska byxor som sitter lite lösare förresten. Byxbenen måste fortfarande vara hyffsat smala för
att det inte ska se helt knasigt ut på min korta kropp men de ska inte vara snortighta. Och så ska de vara höga i midjan men inte för höga,
vilket jag annars brukar vilja att de ska vara. Det är däremot inte så lätt att hitta dessa byxor i verkligheten, någon som sett ett par? Fast jag
har nog sett ett rätt bra par trots allt. Får nog bli till att åka in till stan imorgon och se om de finns kvar på rean...

Balett. Jag har planer på att börja med balett igen. Har dansat balett i två ynka terminer: En termin som sexåring och en som artonåring. Första
terminen var det för oseriöst: Jag ville vara en ballerina, feppla runt med fötterna vid stången, iförd rosa trikåer. Men det gjorde vi aldrig.
Istället dansade vi runt på måfå med sjalar och gjorde diagonaler. Andra terminen var det verkligen skittråkigt: Läraren klagade på att mina knän
inte var tillräckligt sträckta och räknade "ette, och tvåe och tre och fyre...". Så min erfarenhet av balett är att det är väldigt vackert att se på
men himla tråkigt att utföra. Men jag tänkte börja igen (lär man sig verkligen av sina misstag?) och om jag går in för det så kanske det blir kul
(nej, jag tror inte att man lär sig)!

Breakfast at Tiffany's

Så. Nu ska ni få se julklappen/fyraårspresenten som jag fick utav min världsbästa pojkvän...Det absolut finaste smycket genom tiderna: Ett hjärta och en pytteliten nyckel i silver, ifrån Tiffany's! Det allra finaste är hur han ansträngde sig
för att få fram det här smycket till mig: Tiffanys fraktar nämligen inte till Sverige. Så han har kämpat som bara den: Bett en fransk vän om att
leverera halsbandet dit (eftersom Tiffanys däremot finns i och levererar till Frankrike, bland andra länder), senare fått veta att Tiffanys inte ens
kan fakturera till en adress i Sverige och därför mailat dem och till och med ringt till Tiffanys i Paris, som då sade att de kunde göra ett
undantag och slutligen skickade hit halsbandet i alla fall.
Det är så otroligt fint det här halsbandet. Så skirt. Jag älskar det (och honom såklart)!

Vietnam

På juldagen åkte mamma, pappa, pojkvän och jag till Vietnam. Det var helt fantastiskt. Jag fotade knappt någonting alls, fokuserade på att uppleva istället. Här har vi lite bilder i alla fall.

En inomhusmarknad som inte var så turistig. I Ho Chi Minh-staden.
Två bungalows som vi bodde i ett litet tag i Mui Ne. Zaks och min till vänster och mor och fars rakt fram.

Vår underbara uteplats.

Med den här fina utsikten!Tea (det var så man uttalade namnet i alla fall) - en väldigt utåtriktad tjej som jobbade i Hoi An med att ta mått och övertala folk att sy upp
kläder. Hon var smått underbar! Här provar hon min jacka som syddes upp efter några bilder från nätet och några egna skisser. Älskar den!
Ni ska få se mer utav den inom kort! Sydde även upp en enkel klänning som ni ska få se.
Tillbaka i Ho Chi Minh. Det här området var helt makalöst mäktigt på kvällen. Färgglada ljus precis överallt!


Bildbevis! Vi var där!


Och det kryllade av vespor! Bara att ta sig över gatan var ett äventyr!
Nu är vi hemma igen. Och jag är jetlaggad och somnar innan 21 och vaknar före fem. Vilken underbar resa det var!

Julklappar!

Tänkte berätta vad jag fick för grejer i julklapp. Presenten ifrån min pojkvän är så ruskigt fin att den förtjänar ett helt eget blogginlägg så ni får ge er till tåls vad gäller den. Men här kommer resten!
Ifrån mamma och pappa fick jag en grymt fin stickad body ifrån Gant. Ett riktigt speciellt plagg, det är ju inte alla som får en stickad body liksom!
Det riktigt skriker italiensk skidort för sextiotalets jetsetters om den! Och jag gillar ju när det skriker sådana saker om plagg. Här har vi en
bild (kan berätta att jag har byxorna på bilden också. Fast i svart.).

Så fick jag två böcker. Obsession och Guccikrigen. Har börjat läsa lite smått i den senare och även om författaren (som med all säkerhet har låtit
någon annan skriva boken åt henne) gör mig smått vansinnig, är boken rätt trevlig att läsa. So far so good: Hon reser runt och lyckas med det
mesta typ. Även när hon är fattig.

Och The Nanny Diaries! Eftersom en utav mina absoluta absoluta favoritskådespelerskor är med (Scarlett Johansson♥) och för att det var en
specialutgåva med DVD och anteckningsbok. Tillräckligt fjompigt för att jag ska falla pladask tänkte mina föräldrar. Och de känner mig väl!
Den var rätt bra dessutom. Och anteckningsboken är jättefin.

Sedan fick jag även en årsprenumeration på världens bästa tidning, Jalouse, som kan se ut så här ibland.

Och en liten bricka och en pälsig väska...
Och det var mina julklappar! Himla fina. ♥

Jul

Hej. Jag är tillbaka nu. Tänkte visa hur jag såg ut på julafton.

Tröjan köpte jag dagen innan julafton. Den kommer ifrån Filippa K och är ungefär den finaste någonsin. Mormor fick en likadan i julklapp ifrån mamma, pappa och mig!
Och så tänkte jag visa vad jag gav min pappa i julklapp! Min pappa har alltid velat att jag ska ta körkort. Han har velat det väldigt väldigt mycket till och med! På gymnasiet övningskörde vi lite till och från. Tills jag sade att nej, nu måste jag vänta med det här tills jag har tagit studenten. Jag sade att vi skulle köra till sommaren. Men så kom sommaren och jag orkade fortfarande inte. Och sedan har jag aldrig tyckt att det funnits någon tid till att ta det där körkortet. Och pappa har tjatat. Som tusan. Och aldrig missat ett tillfälle att berätta om bekantas barn som minsann tagit körkort nu, eller frågat om jag själv tror att jag någonsin kommer att ta det...
Så det kändes som att det var dags att ta det där körkortet nu. Mamma och jag skrev in mig på körskola samma vecka som skolan började och under hela hösten gick jag dit. Och i mitten av december gjorde jag teoriprovet och körde upp. Och blev godkänd på första försöket! Allt detta har skett utan att pappa haft en aning om det. Mamma och jag och min pojkvän och många vänner har vetat om det. Men inte far min. Men på julafton var det dags. Och så här packade jag in hans present.

Vi filmade när pappa öppnade sin julklapp. Han tittade igenkännande på mig när han fick syn på SF-kuvertet. Men sedan såg han väldigt, väldigt
förvånad ut kan jag lova! Hans bästa julklapp någonsin! Och det var så roligt att ge honom den.

RSS 2.0